VPT

Vereniging van Postzegelverzamelaars Tilburg

Onze Diensten

Ieder lid ontvangt iedere maand een uitnodiging voor het bijwonen van de algemene ledenvergadering. Naast een filatelistisch artikel, wetenswaardigheden en informatie over ruilbeurzen in onze regio bevat de nieuwsbrief ook de maandelijkse veilinglijst.

Nieuwsbrief

Veiling

Iedere maand gedurende de bijeenkomst wordt een veiling gehouden van ca. 140 kavels (van leden voor leden). Naast zegels, FDCs, en brieven bevat deze veiling ook vaak filatelistische literatuur. Deze veiling is alleen toegankelijk voor leden. Zoals bij een echte veiling wordt ook hier een klein bedrag aan tafelgeld en opcenten gerekend. Ook is het mogelijk schriftelijk te bieden.

Nieuwtjesdienst

Het is mogelijk om zich van een bepaald land of thema op alle nieuwe uitgiften te abonneren. De VPT heeft dit bij een handelaar ondergebracht.

Cursus begeleiding bij Filatelie (BBF)

Iedere paar jaar organiseren we bij voldoende belangstelling een cursus BBF. Voor zowel beginners als gevorderden een openbaring!

U zult er versteld van staan wat er zo al mogelijk is in de wereld van de filatelie. Watermerken zoeken, tandingen meten, hoe plak ik een zegel in een rondzendboekje en het maken van presentiebladen (bijvoorbeeld voor tentoonstellingen) zijn maar enkele voorbeelden die de revue zullen passeren.

Nalatenschapcommissie

Helaas ontvallen ons soms ook leden. Vaak blijkt dat er dan niet beschreven is hoe te handelen. Voor de nabestaanden hebben we daarvoor een commissie in het leven geroepen om hen te adviseren hoe je de verzameling het beste te gelde kunt maken.